Az almával játszó droid.

2015. január 16. 18:57 - Monday22

Alien Tribe 2

logo.jpg

Debütálok, most először - de nem utoljára - lesz szó a blogon stratégiai játékról, rögtön egy űrstratégiáról, még hozzá a The Wargamer iOS-re készített játékáról, az Alien Tribe 2-ről. Csapjunk is az űrvadászok közé!

kep_03.jpg

A játékban mi alakítjuk a Fifo nevű nomád idegen fajt, akik vidáman vándoroltak a hipertérben, mígnem elveszítik anyahajójukat egy meteor vihar következtében. Szerencséjükre sikerül bolygót érniük, kevésbbé szerencséjükre a galaxis egy olyan részén, ahol egy nem túl vendégszerető faj őshonos, a Malocs-ok. Ők a játékban található két ellenséges faj egyike, akik 15 perceneként megjelenek nőnemű felmenőinket emlegetve és neki rongyolnak a legközelebbi rendszerünknek. Ha ki van építve a védelmünk, akkor ez leginkább fejjel a falnak effektus, ha nincs akkor az fáj. A másik ellenségünk, és ők fogják a több kárt okozni, a Ci'Tan nevezetű agyhalott vattapamacsok, akik céltalanul kóvályognak a világűrben és belekötnek az élő fába is (mindenkinek van ilyen haverja). Ilyen szomszédsággal megáldva nem csoda, hogy kicsi zöld barátaink a távozás szent mezejére lépnének, ehhez viszont össze kell gyűjteniük a galaxisban szétszóródott anyahajójuk darabajait.

kep_02.jpg

Maga a játék klasszikus valós idejű stratégia az űrben. Bányász, fejleszt, egységet termel, bolygót foglal. Grafikailag 2D-s, de abból kihoztak a srácok, amit csak lehetett, ez ügyben nem lehet okunk panaszra, habár a hajóinkat csinálhatták volna kicsit félelmetesebbre is. Az irányítást remekül kitalálták érintőképernyőre, viszont nekem személy szerint hiányzott a több egység kijelölés lehetősége.

kep_01.jpg

A játék mechanizmus elsőre nem tűnik egy szláv karneválnak, végigcsinálni a tutorialokat kifejezetten hasznos és hangsúlyosan ajánlott, utána viszont már könnyen boldogulunk, leszámítva azt, hogy kb. a 3. rendszerünk megszerzése után már kezd átláthatatlanná válni a birodalom, nekünk kell ugyanis csinálni mindent, a felderítéstől kezdve a legutolsó csavar cseréjéig. Még jó hogy van Pause opció a játékban, különben saját magunk irtanánk ki saját fajunkat.

Multiplayer: na az sajnos nem van és ezt nagyon is a készítők szemére hányom! Szerintem ez a legnagyobb hiba, amit elkövethettek a fejlesztők a 21. században, pedig általa sokkal sikeresebb lehetett volna a játék. Reméljük idővel kijavítják ezt a csorbát, mert nagy potenciál lenne benne.

A játékot 3 dollárért magunkévá tehetjük innen, garantált a több órányi szórakozás.

Monday

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kanapehuszar.blog.hu/api/trackback/id/tr547080011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Az almával játszó droid.
süti beállítások módosítása