Az almával játszó droid.

2014. november 24. 23:04 - Monday22

Vainglory - avagy mire képes egy telefon...

Az iOS 8. verziójának megjelenésével debütáló Metal API képességeinek szemléltetésére készítette a Super Evil Mega Corp. fejlesztő stúdió eme remek MOBA-t, avagy mobil eszközön átélt vizuális orgiát, kinek hogy tetszik!

welcome-to-vaingloryfire.jpg

Jelenleg - sajnos csak és kizárólag iOS op.rendszerre elérhető - játék kerül ma terítékemre: egy free-to-play MOBA-ról lészen szó, amit a készítői majdnem tökéletesen kiviteleztek iPhone-ra, illetve iPad-re. A játék nem csak szemet kényeztető grafikájával akar kitűnni a tömegből, hanem remekbeszabott játékmenetével is.

 

Konzolok, szevasztok!

Szóval grafika: azt hiszem, bátran kijelenthetem, hogy a konzolgyártók 1-2 éven belül keményen szívni fogják fogukat, amikor a videomagnó méretű, ventillátortól zümmögő cuccaikat megeszi reggelire egy 15*7 centis „tégla”. Ciki. Az E.V.I.L. Engine grafikai motor a lehető legjobban kihasználja a Metal API nyújtotta lehetőségeket, időnként a tájat szemlélve teljesen az volt az érzésem, mintha a Diablo 3-ba csöppentem volna, pedig csak egy tablet van a kezemben (be is szúrok ide valahova összehasonlítós képeket).

diablo3.jpg

Egy szó mint száz, ami gyönyörű az gyönyörű, de tegyük túl magunkat rajta, lássuk miről is szól maga a játék!

Vainglory-2.jpg

Kezdetek

Amint beléptünk, a játék bele is kapaszkodik kezünkbe, mint túlaggódó anyuka egy dementor láttán és szépen a szánkba rágja, mi-merre-hova és miért. Akik már játszottak MOBA-val azoknak nem lesz túl nagy újdonság (ti ezt a részt ugorjátok is át, haladjanak kérem a következő bekezdéshez, nincs itt semmi látnivaló), akik pedig még nem, mint én (pfújundorítógusztustalan), azoknak hasznos lesz ez a kis gyorstalpaló. Szóval kezdőknek: jelenleg a játékban 10 hős közül válogathatunk, melyeknek a fele ingyenesen játszható, a másik felét pedig jópízé megbirtokulhatjuk. (Előbbieket is, ez esetben bármikor játszhatók, amúgy meg rotálja a játék őket). „Jópíz” alatt vagy a játékban csatáinkért jutalmul megszerezhető ezüstöt, vagy a kemény valutáért megvehető aranyat értem. Persze, a hősök sem egy kaptafára készültek, van belőlük harcos, lopakodó, távolsági harcos és védelmező is – varázsló pedig beígérve (a leírásaikért érdemes ellátogatni a játék hivatalos oldalára - link). Ezután elmehetünk pár gyakorló pályára, ahol megszerezhetjük az alapműveltséget, és nem mellesleg a nem elérhető hősöket is kipróbálhatjuk, vagy rögtön belevághatunk az élő emberek elleni csatározásba! Utóbbi leegyszerűsített Looking for group rendszerű, nem nekünk kell keresgélni ellenséget.

 

A Játék

Jelzem előre, ez nem az a játék, amit a buszon vagy a budin fogsz játszani, 15-30 perces menetek vannak általában, és nincs időbeni megkötés. Szóval. Amint beléptünk, egy térkép fogad minket, lényegében tükrözött oldalakkal, illetve nulla skill ponttal rendelkező hősünk, őt a játékban kapott pénzért ruházhatjuk fel passzív képességekkel (ezek minden hősnél ugyanazok, de baromi sok van belőlük), amik erősítik jellemét a három alap támadó varázslatát, amiket a játék előrehaladtával kapunk meg. Pénzt az ellenfelek felkoncolásával, a pályán található passzív npck lemészárlásával, illetve ágyúrombolással szerezhetünk, elkölteni pedig a térképen található két Shop-ban tudjuk. Viszont ezek a képességek a kör végén nullázódnak, így mindig tiszta lappal indulunk. Mindkét oldalról egy-egy, 3 fős csapat indul a másik ellenében, a szent cél pedig: az ellenfél kristályát bezúzni. Viszont ez csak elsőre hangzik egyszerűnek, azt biza keményen védik automatikusan termelődő minionok - akik közben a mi bázisunk létére is törnek - és gépágyúk, amiknek ha neki megyünk az elején még pelenkás hősünkkel, csúnya összecsukásban részesülünk. Szóval azt nem ajánlom.

map.jpg
A map-on (lásd. fent) található kristálybányák elfoglalásával viszont izmosíthatjuk minyonjainkat, a középen lévő aranybánya megszerzésével pedig saját fejlődésünket gyorsíthatjuk fel. Ez utóbbi későbbiekben nagy hasznunkra válhat, hisz ha kétszer megtelt, akkor megjelenik a vérben forgó szemű, félelmetes Kraken, akit ha sikerül az oldalunkra fordítanunk (x ideig túléli a csapat a csapásait), lényegében meg is nyertük a csatát, mert akkora pusztítást végez az ellenfél soraiban, mint callgirlek egy CS-bajnokságon, nekünk csak védenünk kell ellenfeleinktől.
Ja, ha megölnének minket, semmi pánik, feltámadunk a bázisunkon, viszont minden egyes halál után a feltámadási időnk növekszik, ami a 10. halál után már akár 1 percre is rúghat ellenfeleink nem kis örömére.
Nehezítő körülmény lehet még, hogy csapattársainkkal való kapcsolattartási lehetőségeink kimerülnek a gyereide – nemmegyek – megyekmár szentháromságban, szóval nem itt fogjuk megtárgyalni a tegnapi buli végét…

A Fekete Leves…

… mert bizony sajnos az is van a játékban, mégpedig az afkereket érintő nem-szankcionálás. Bizony, ha egyik csapattársunk csak bámul a semmibe és semmit sem csinál, a játék nem hajítja ki, nem bünteti, mi pedig szívhatjuk a fogunkat. (Legalábbis én nem tapasztaltam, jujjdejó kör volt) 

kraken.jpg
Konklúzió

Mars letölteni! De tényleg, én is megyek vissza tolni a cuccost, tök addiktív a game, főleg hogy felvehetjük barátainkat is egy kis közös csetepatéra. Ha van legalább egy iPhone 5s-ed, vagy egy iPad2-esed gyere te is, remélem sikerült kedvet csinálnom hozzá! No, léptem, jó játékot!

-Monday-

Letöltésért erre tessék fáradni:

itunes.pngiTunes Letöltéshez

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kanapehuszar.blog.hu/api/trackback/id/tr476930369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Monday22 2014.11.25. 06:36:51

Sajnos, nem. :( Minimum iPhone 5s vagy iPad2 szükséges hozzá iOS 6.1-el.
Az almával játszó droid.
süti beállítások módosítása