Az almával játszó droid.

2015. január 06. 07:35 - Monday22

The Room

Valahol Milánó felett repülve született meg az ötlet, hogy bemutassam nektek ezt a jó pár díjat bezsebelt (köztük egy BAFTA-t is) alkotást, ami 2012-ben jelent meg és már kint van a második része is. Aki eddig kihagyta, sürgősen pótolja!

image-48737.jpg

Pontosabban egy logikai/puzzle játékról van szó, amit gyönyörű grafikával és hátborzongatóan jó zenével láttak el a készítők, így a kettő együtt olyan atmoszférát teremt, ami teljesen magával ragadja az arra fogékonyakat. De tényleg, ha elkezded az első részt, csak akkor lépsz ki, ha már befejezted.

No de mi van a dobozban?

A sztori tömören: kedves, régi barátunk feltalált valamit, ami megváltoztathatja a világot, de hogy ne kerüljön illetéktelen kezekbe elrejtette azt egy trükkös kis dobozkában, amit nekünk kell majd jól kinyitni. Persze, nem ilyen egyszerű, sok rejtett fiókon és ajtócskán kell keresztül jutnunk, mire elérünk a legbelső rekeszig.

Kb. úgy kell elképzelni, hogy adott egy jó nagy doboz, olyan Lehel hűtő méretű, amit apránként fiókról fiókra tudunk elbontani, viszont minden egyes zár kinyitásáért meg kell tornáztatnunk kobakunkat. A rejtvények igen változatosak, de nem logikátlanok. Kapunk segédszerszámként egy kis lencsét, amivel az uv filccel rajzolt dolgokat láthatjuk, ha netán végképp elakadnánk, nem árt ha eszünkbe jut megléte, több rejtvényt csak ennek segítségével fogunk tudni megoldani.

theroomgameplay.jpg

A készítők azért nem hagynak minket teljesen magunkra, a játékban nagyon jól eltalálták, hogy mikor és mennyire segítsen, ha netán elakadnánk. Ilyenkor 3-szor kapunk segítséget, amit úgy kell elképzelni, mint amikor az ember barátnője céloz valamire: először csak homályos utalást kapunk, aztán ha a program látja, hogy belőlünk sem lesz énekes halott, akkor az utolsó, 3. segítségnél már lényegében a szánkba rágja, mit kéne tennünk, épp csak nem pelenkáz be.

Sajnos a játéknak egy hátránya van, még pedig az, hogy igen kurta. Első nekifutásra egy ültő helyemben végig toltam, este 10-től hajnal 1-ig, a mellettem alvó asszony kitörő örömére ("francértnemkapcsolodkiatv-thajátszol?!"). Ezt a problémát a második résznél már sikeresen kijavították (nem az asszonyt, hanem a rövidséget), ott már több helyszínen, órákon át vakargathatjuk a buksinkat. Alább letölthető iOS-re és Androidra, az ára sem vészes, minden fillért megér!

iTunes

Android

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kanapehuszar.blog.hu/api/trackback/id/tr77046097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Az almával játszó droid.
süti beállítások módosítása